A 31. KIDS (Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége) Kupa labdajáték versenyeinek sorozata az idei tanév utolsó rendezvénye volt. Az eredetileg háromnaposra tervezett verseny, sajnos technikai problémák miatt három egynapos rendezvénnyé alakult.

A dorogi pályák adtak otthont és biztosítottak színteret a labdarúgó mérkőzéseknek. A megnyitót Dr. Török Csaba atya a KIDS elnöke tartotta. Köszöntötte a jelenlévőket és egy közös imádsággal nyitotta meg a KIDS kupa 31. labdajáték versenyét. A megnyitón egyben a legkisebbek eredményhirdetésére is sor került.

A versenysorozat második napján, Budapesten, a Piarista Gimnáziumban, illetve Budakeszin a Prohászka Ottokár gimnázium tornacsarnokában folytatódtak a küzdelmek, a IV. korcsoportos fiú kosárlabda, és az V. korcsoportos leány röplabda-mérkőzésekkel.

Szombaton három budapesti helyszínen folytatódtak a fiú és lány röplabda, illetve a fiú kosárlabda mérkőzések. Néhol viharos hangulat, parázs játék jellemezte a napot. A játék hevében is igyekeztek a csapatok szem előtt tartani a KIDS jelmondatát: „Győzni, de nem mindenáron!”

Kemény küzdelmek, szoros mérkőzések és lelkes versenyzés tette emlékezetessé a maratoni sporthétvégét. Ezen, a kihívásokkal és küzdelmekkel teli három napon több mint 80 csapat, nyolcszáz versenyző, 30 edző igyekezett bebizonyítani, hogy a sport mindenre megtanít, becsületesen nyerni és emelt fővel veszíteni.

Fotók https://1drv.ms/f/s!AiH-2GAzStDpheURUL5udVXbnn5qag

Kedves Kollégák!

Sajnos az esztergomi versenyterveink meghiúsultak, mert több pályával is gondunk akadt.

Gyorsan alternatív megoldásokat kellet keresnünk.

A helyszínek és időpontok az alábbi módon változtak:

Labdarúgás I-VI. kcs Dorog labdarúgó pálya május 30. csütörtök 9-12-ig I-IV. kcs, 12-16-ig V-VI.kcs

Kosárlabda III-IV. kcs Fiú 05.31. Budapest Piarista Gimnázium 9-16h-ig

Kosárlabda V-VI. fiú 06.01. Budapest Szent Margit Gimnázium 9-16h-ig

Röplabda IV-VI. kcs 06.01. Budapest Ciszterci Szent Imre Gimnázium 9-18h-ig

Jelenleg a kézilabdát és a lány kosárlabdát az alacsony jelentkezési létszám miatt nem tervezzük megrendezni. Ha a kézilabdából mégis összejönne elegendő (5) jelentkező csapat, akkor 05.30-án a dorogi városi csarnokban kapna helyet.

Most szombaton lezajlott a 31. KIDS kupa tornaversenye a Nemzeti Tornacsarnokban.

A versenyen 26 leány, 13 fiú csapat vett részt, 158 leány és 76 fiú versenyzővel.

Nagy öröm volt számunkra a résztvevők lelkesedése, öröme, hogy egy olyan csarnokban versenyezhetnek, ahol példaképeik, olimpikonok, a válogatott tagjai készülnek. Emellett az is emelte a verseny színvonalát, hogy nemcsak katolikus iskolás diákok versenyeztek, hanem részt vettek a TFSE csapatai, az Aszódi Petőfi S. evangélikus és a Nagykőrösi Arany J. református iskola csapatai is a versenyen.

A versenyen a 200 érem mellett, a 30. KIDS kupa eredményességi és aktivitási kupáit is kiosztottuk.

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak!

KIDS elnökség

Kedves Kollégák!

Elkészült a tavalyi tanév pontversenye.

A legeredményesebb iskola, ismét a Szent Angéla Ferences Gimnázium lett, gratulálunk nekik!

A részvételi versenyben, 5 versenyen való részvétellel, négy iskola holtversenyben végzett az élen!

(Bp. Piar, Patrona, Ciszterci Szent Imre, Adolf Kolping) Köszönjük az aktivitást!

A kupákat és a tanároknak járó ajándékot a 2024-es komplex versenyen adjuk át!

Mintegy 900 fő, 80 csapat, részvételével zajlott a kiskunfélegyházi KIDS kupa 30. versenye.

A városi létesítmények és a helyiek segítőkészségének köszönhetően remek versenyek zajlottak asztalitenisz, kézilabda, kosárlabda, röplabda, labdarúgás sportágakban. A Városi Sportcsarnok, a Constantinum Iskola , és a Szent Benedek PG. csarnoka kiváló helyszíne volt a játékoknak. Köszönjük a város, az igazgatók segítségét, támogatását!

A versenyek első estéjén hálaadó szentmisével ünnepeltük a KIDS 30. születésnapját. A szentmisét Dr. Török Csaba a KIDS elnöke és Dr. Perendy László a KIDS korábbi elnöke mutatta be.

Nagyon jó két nap volt, nagy élményt jelentett a gyerekeknek!

https://www.facebook.com/photo?fbid=1952093318479251&set=pcb.1952093578479225

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1952078015147448&set=pcb.1952078305147419

Eredmények:

Köszönjük mindenki támogatását, aki segítette a verseny megszervezését!

Köszönjük a testnevelő kollégák áldozatos munkáját, a feláldozott hétvégéket, a felkészítést, nélkülük nem valósulhatna meg a KIDS kupa versenye sem!

Magó Kinga

KIDS alelnök

Kedves Kollégák!

Lezárult a labdajátékok előnevezése! Örvendetesen sok csapat jelentkezett labdarúgásban, röplabdában. A kosárlabdában csak a gimnazista fiúk versenyét tudjuk megrendezni és kézilabdában is csak V-VI.kcs-ban lesz verseny. Így is mintegy 800 fő részvételét jelzi a 81 csapat jelentkezése!

Kérem, hogy ellenőrizzétek a csapataitokat a nevezési rendszerben!

Ha valaki nem jó helyen vagy nem szerepel, pedig nevezett, jelezze a kat.diaksport93@gmail.com címen!

A nevezők, a rendszerben megadott e-mail címre folyamatosan kapnak értesítést a szervezéssel, rendezéssel, helyi tudnivalókkal kapcsolatban.

KIDS elnökség nevében,

Magó Kinga