Nyári hírek

Kedves Látogató!

Mindenekelőtt minden kedves olvasónak további nagyon jó vakációt és pihenést kívánunk és csak azért jelentkezik a KIDS híradó,  mert még nem adtunk hírt a június 18-án megtartott elnökségi ülésen történtekről. Továbbá volt egy rangos esemény a katolikus iskolák életében ez pedig a nemzetközi játékok, de erről egy külön kis beszámolóban Horváth Kriszti anyagát külön is láthatjátok.

De térjünk vissza a június 18-i elnökségire, melyen az elnökség a kiküldött napirendek szerint meghallgatta a főtitkári beszámolót az elmúlt tanévi versenyekről, a szövetség gazdálkodásáról, pénzügyi helyzetéről és pályázatok állásáról, melyre a KIDS pályázott vagy a jövőben pályázni szeretne.

Ezekről a tanévkezdés előtt egy részletesebb kis összefoglaló fel fog kerülni a honlapra és augusztus végére elkészül az előző évi összesített pontverseny is, mely az elmúlt évek számításai alapján készül – az 1-6. helyezettek 7-5-4-3-2-1 pontot  kapnak,  a csapatjátékok duplán számítanak  és külön kerülnek értékelésre az 1-8-ik  és a 9-12-ik évfolyamokban induló iskolák.

Kiszámításra kerülnek a legaktívabb iskolák is és reményeink szerint őket is tudjuk jutalmazni a közgyűlés alkalmával. Az elnökség végigvette a következő tanévben megrendezésre kerülő sportágakat és versenyeket, mintegy első olvasatban és a tanévnyitó augusztus 25-i elnökségi ülésen szeretné is meghatározni a végleges programot, hogy mindenki úgy tudja tervezni a tanévét, benne a sítábort és a tanulmányi kirándulást és minden egyebet. Ehhez megkaptuk a diákolimpiai következős tanévi programot és ezzel való összevetés után kerül majd a végleges meghatározásra augusztus 25-én a KIDS 2014/2015. évi programja. Ami ugyan bővülhet még – az ésszerűség keretein belül - mert gyümölcsöző tárgyalások voltak a nyár folyamán már eddig is olyan sportágakkal, mint a tollaslabda, ahol iskolai sportszer és tanárképző programmal egybekötött együttműködést ajánl a Magyar Tollaslabda Szövetség vagy a MESZ-szel az „Ergométeres KIDS kupa” ötlete kapcsán, melyre biztos nagy érdeklődés mutatkozna, hiszen „házhoz” jön az iskolába az ergométer és akár egyéni, akár több fős csapatversenyben vetélkedhetnek a fiatalok.

Amit viszont már előre lehet látni a jövő évre, a torna sportág visszakerül márciusra és marad a budapesti helyszínen a tornacsarnokban, az úszás is a kiválóan szervezett és nagyszerű körülmények közötti kecskeméti helyszínen marad, az atlétika is jól érezte magát a Honvéd budapesti pályáján április végén.

Mindenképpen külön kerülne megrendezésre a labdajátékok versenye, mind időben mind térben az általános iskolásoknak és a középiskolásoknak és erre várjuk a rendezői jelentkezéseket illetve most még a szándékot akár már most, de értelemszerűen egy szeptemberi, októberi határidő lesz majd megadva erre.

Ugyanígy várjuk a jelentkezéseket, rendezésre az asztalitenisz, a sakk, a kötélmászás, a floorball, a minitrambolim versenyekre és a fentebb említett esetleges tollaslabda és evezős ergométer versenyekre.

Budapest, 2014. július 31.

Szlatényi György
főtitkár