Évzáró elnökségi ülés június 18-án

A hét elején, augusztus 25-én hétfőn Nyeste Pál KIDS elnök vezetésével ülést tartott a szövetség elnöksége, melyen teljes létszámmal megjelent az elnökség.

Az ülésen beszámoló hangzott el Vazul Zsolt nemzetközi alelnöktől a júliusban Bécsben lezajlott FISEC – FICEP világjátékokról, a nemzetközi katolikus iskolasport további fejlődési irányairól és lehetőségeiről valamint az elkövetkező két év versenyinek helyszíneiről. Ezek szerint 2015-ben ismét Málta szigete ad otthont a világjátékoknak, míg 2016-ban Franciaország még nem pontosított városában lesz találkozó. A nyári ausztriai versenyeken a magyar fiatalok derekasan helytálltak, de erről a sporttalálkozó után már beszámoltunk. A diákok nagyon szép helyen voltak elhelyezve, az étkezésre sem lehetett panasz és külön dicséret illeti a kis küldöttséget, mert nagyon fegyelmezetten és kulturáltan viselkedtek végig.

Sajnos a költségek nem csökkenek és a jövő évi máltai versenyre is Vazul Zsolt szerint összességében legalább 400 eurót lehet számolni személyenként, ami nem kis megterhelés. Érdekes példát említett a holland diákok megoldása nyomán, akik mivel annyira szeretnek ezeken a találkozókon részt venni, hogy év közben munkákat vállalnak és az iskola és a szülők összefogásával támogatásával együttesen teremtik elő az utazási és részvételi költségeket.

A további napirendi pontokban tájékoztató hangzott el nyáron történtekről Szlatényi György főtitkártól, az elmúlt tanév pontversenyének állásáról,  mely a jövő héten remélhetőleg felkerül a honlapra.

Önálló és nagyon hasznos konzultációs napirend volt a nevezési rendszer megújítása, melynél jelen volt a fejlesztő cég megbízottja és az elnökség tagjaival átbeszéltük a lehetséges megoldásokat, hogy minél életszerűbb, de egyben felhasználóbarát legyen a KIDS készülő nevezési rendszere. Jelen állás szerint október közepére üzem be  is áll a rendszer és az elnökség egyetértett abban, hogy a meghatározott nevezési határidőket a rendszer „komolyan” fogja venni, azaz aki elmulasztja határidőre nevezését leadni az sajnos lemarad az adott versenyről.

A tanévi tagdíjak befizetéséről illetve az új iskoláknak a tagfelvételi, belépési lapját hamarosan küldjük és itt szeretném felhívni a figyelmet, hogy akik a kiküldött számlákat még nem rendezték, azt  HALADÉKTALANUL  tegyék meg, de egyedi felszólítást is kapnak 14 napon belül erről.

Az elnökség megtárgyalta a most induló tanévi programot is a KIDS Kupák sportágait és tervezett időpontjait, helyszíneit, hogy mindenki időben tudjon tervezni. Az időpontokon csak nagyon indokolt esetben lehetséges változás és a torna, atlétika, úszás, labdajáték év végi versenyek esetében ez nem is lehetséges, tehát ennek megfelelően kérjük a tanévet tervezni. Újdonság, hogy több verseny is a közeli őszön kerül megrendezésre és kínálunk új versenyeket, sportágakat is és készül egy diákturisztikai választék is egyelőre a fővárosi és környéki iskoláknak.

A programot alább a honlapon láthatja mindenki. Kérünk az üres rendezési helyekre jelentkezőket, ez ügyben kérem írjanak, írjatok a KIDS e-mail címére kat.diaksport93@gmail.com illetve érdeklődni előzetesen is lehet két telefonszámon is a honlapon lévő +36 30 9412 882 és a Magó tanár úr által használt és most aktivizált +36 20 402 2076-os számon. Szerencsére a KIDS a rendezési költségekhez jelentősen hozzá tud járulni, tehát nem arról van szó, hogy a pályázónak mindet elő kell teremtenie, tehát bátran lehet gondolkodni egy szép esemény megrendezésén. Továbbá az is javítja az idei tanévi rendezési lehetőségeket, hogy a rendezvények előtt legalább két-három héttel lezárulnak a nevezési lehetőségek és így sokkal tervezhetőbb egy-egy esemény.

Az elnökség utolsó napirendjeként meghatározásra került az idei közgyűlés időpontja is.

A KIDS 2014. évi közgyűlése az elnökség 2014 augusztus 25-én hozott határozata alapján 2014 október 10-én (pénteken) 16 órától kerül lebonyolításra. Helyszín : 1052 Budapest, Piarista köz 1. A közgyűlésről valamennyi katolikus iskola meghívót kap az alapszabályban foglaltak szerint.

„Boldog Új Tanévet” és a Jóisten áldását minden tanárnak, diáknak a következő tanévre!

Budapest, 2014 augusztus 28.

Szlatényi György

főtitkár