Múlt vasárnap befejeződtek a KIDS Kupa labdajáték-versenyek

Vasárnap, június 1-én a kora délutáni órákban Kazincbarcikán a nagyon izgalmas fiú kézilabda döntővel fejeződtek be az idei tanév KIDS Kupa versenyei.

Ebben az évben kissé rendhagyó módon – és alapvetően kényszerből – egy hétvégére esett az általános iskolák és a középiskolák labdajáték versenye,  mindkettő  Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az előbbi Mezőkövesden az utóbbi a már említett Kazincbarcikán.

Mezőkövesden szombaton reggel  9 órakor színes és ünnepélyes megnyitóval indult a program a 17 résztvevő iskola több, mint ötszáz diákja városi sportcsarnokban tartott ünnepségen számos szülő és érdeklődő mellett gyűlt össze. A megnyitó ünnepségen Nyeste István a helyi rendező,  a Szent István Katolikus Iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket és a meghívott vendégeket. A KIDS részéről jelen volt Szlatényi György főtitkár és megtisztelte a megnyitó ünnepséget Tállai András Belügyminisztérium államtitkára is. Köszöntőjében méltatta a diáksport és ezen belül a katolikus iskolák sportversenyeit, melynek a város immár harmadszor ad otthont 2005 és 2009 után. A város nevében Dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a diákokat és jó szívvel kívánt  becsületes versengés mellett ismerkedést a várossal. Jelezte, hogy szívesen visszavárják a szülőket és a diákokat a későbbiek során is Matyóföld fővárosába. A rövid, de színvonalas néptánc és versenytánc bemutatók után Lipcsák János atya megáldotta a verseny részvevőit és megnyitotta a 21. KIDS kupa általános iskolai labdajáték döntőit.

Az ünnepélyes megnyitót követően kezdődtek a versenyek, melyek három sportágban négy helyszínen egész szombat estéig tartottak. Eközben Kazincbarcikán is megkezdődtek a mérkőzések négy  sportágban a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium kézilabda pályáján, tornatermében valamint a Városi Stadion létesítményeiben. Labdarúgásban és a kosárlabdában már szombat délután befejeződtek a versenyek. Az  eredményhirdetések után a Gimnázium udvarán gyűltek össze a diákok, tanáraik és a meghívott vendégek, majd egy nagyon kedves és jó hangulatú műsort adtak a Szalézis diákok, verssel, dallal, tánccal, a jelenlévők nagy tetszésére.

Külön köszöntötte a katolikus iskolák diákjait a város nevében Klimon István alpolgármester úr,   valamint a Szalézi Rend nevében Andrásfalvy János Atya SDB  szerzetes tanár.  A KIDS nevében Szlatényi György főtitkár megköszönte a városnak, a Rendnek és nem utolsó sorban az iskola vezetésének azt a hozzáállást és szeretet, mellyel fogadták és mindenben lesték a vendég iskolák kéréseit és bonyolítják ezt a szép rendezvényt.  A tanárok állófogadáson folytatták a beszélgetést, míg a diákoknak diszkóval kedveskedtek a rendezők.

Vasárnap délelőttre maradtak a fiú kézilabda és lányok röplabda helyosztói. Kora délutánra befejeződtek a versengések és a közös eredményhirdetés után zárszóval ért véget a 21. KIDS Kupa tanévi versenysorozat.

Külön köszönet a mezőkövesdi és a kazincbarcikai szervezőknek – név szerint Mezőkövesden Nyeste István igazgató úrnak és  Lénártné Csuhai Katalin testnevelő tanárnak, Kazincbarcikán pedig Kovács László igazgatóhelyettes úrnak és csapatának – és elismerés a legjobban mozgósító és a  legeredményesebb iskoláknak, külön kiemelve a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumot és a kazincbarcikai házigazda Szalézi Szent Ferenc Gimnázium csapatait.

Köszöntjük a KIDS kupán először részt vevő iskolákat is az Egri Andrássy György Közgazdasági Középiskolát és a többieket is.

Most jöjjön a  jól megérdemelt nyári pihenő és szeptembertől kezdjük újult erővel,  még nagyobb részvétellel a versengést, ahol valóban a közös eszmeiség és hitvallás mellett versengjenek a diákok, iskolák, „Győzni, de nem mindenáron !”

Isten áldjon mindenkit!

Szlatényi György
KIDS főtitkár